Home

Хостинг

Що таке "хостинг"

Слово "хостинг", як і багато інших слів, з інтернетівського лексикону сталося з англійської мови від слова "host", в якого, насправді, є декілька значень: господар, основний пристрій, головний комп'ютер, власник заїжджого двору. Що цікаво, варіант "власник заїжджого двору" найбільш близький до правильного тлумачення цього терміну. Адже під словом "хостинг" мається на увазі розміщення вашої сторіночки в Інтернеті.

Чому виникає необхідність в хостингу? Передбачимо, ви створили інтернет сторінку на своєму комп'ютері. Тепер перед вами виникає наступне питання: як її розмістити в Інтернеті, щоб якийсь користувач у будь-який момент часу міг дістати до неї доступ? Зрозуміло, можна зробити так, щоб з Інтернету дану сторіночку ті, що будь-які бажають могли переглядати прямо з вашого комп'ютера. Але це означає, що, по-перше, ваш комп'ютер має бути постійно включений, по-друге, постійно підключений до Інтернету, по-третє, з'єднання з Інтернетом повинне відбуватися з хорошою швидкістю, адже якщо відразу декілька чоловік захоче поглянути вашу сторіночку, то швидкості звичайного телефонного з'єднання може бути недостатньо. Це вже не кажучи про те, що вам доведеться ще додатково встановити досить складне програмне забезпечення.

Як бачите, розміщення сторіночки в Інтернеті на вашому персональному комп'ютері пов'язане з великими проблемами і витратами. Але є спосіб, який дозволяє вам позбавитися від головного болю на цю тему. Даний спосіб і називається - хостинг. В цьому випадку ваша інтернетівська сторіночка фізично розташовується не на вашому персональному комп'ютері, а на сервері фірми, яка надає послуги з хостингу, тобто по розміщенню вашої сторінки в Інтернеті.

Ви вирішили, що компанії потрібний web-сервер.

Тепер необхідно, щоб цей сервер був відвідуваним, якомога більше людей про нього дізналися, щоб він був доступний 7 днів в тиждень, 24 години в добу - лише так ви отримаєте віддачу від його існування.

При цьому вас не повинна турбувати технічна сторона роботи web-сервера, яку забезпечать фахівці високого класу. Тому ми пропонуємо послуги з розміщення вашого web-сервера на наших ресурсах.

Отже, хостинг - це послуги з розміщення і супроводу вашого web-сервера в мережі Інтернет. Для розміщення вашого сайту виділяється дисковий простір на одному з наших комп'ютерів. Ми забезпечуємо за допомогою свого канального ресурсу цілодобовий доступ всіх користувачів Мережі до вашого сайту. Наші фахівці надають технічний і консультаційний супровід вашого web-сервера.

Перед оформленням договору на хостинг потрібно визначити, який об'єм дискового простору потрібний для розміщення вашого web-сервера. Вашому web-серверу також необхідно зареєструвати адресу - його ім'я в Мережі. Ця адреса називається доменом і може складатися з латинських букв, цифр. Для того, щоб ваш сайт був відвідуваним, його адреса (домен) має бути красивою і такою, що легко запам'ятовується. Як правило, фірми, що відкривають свої представництва в Мережі, використовують в імені домена власну назву. Це дозволяє швидко знайти в Інтернет сайт вашої компанії.

Наприклад, адреса вашого сайту може бути таким:
[ваша_компания].dp.ua - (дніпропетровський сайт в Україні)

де [ваша_компанія] - назва вашої фірми (латинськими буквами).
З вартістю реєстрації доменів можна ознайомитися в розділі "Реєстрація доменів".