Home

IPTV

Одним з нових напрямів компанії «ТЕЛЕМОСТ» є надання послуг IPTV.

IPTV (англ. Internet Protocol Television), (IP-TV, ip-телебачення) - цифрове інтерактивне телебачення в мережах передачі даних по протоколу IP, нове покоління телебачення.
Доступність широкосмугового доступу в Інтернет дозволяє скористатися новими технологіями у сфері телевізійного мовлення. Дістаючи доступ до послуги IPTV, можна не просто отримувати телевізійний сигнал по ip-каналах, а і скористатися всім комплексом інтерактивних послуг.

Інтерактивні послуги на базі IPTV:

* перегляд вибраної передачі в будь-який слушний час;
* замовлення певних програм і вибір часу перегляду;
* можливість оплати лише за вибраний канал і оплата за перегляд певної передачі чемпіонати, фестивалі, концерти і пр.);
* можливість видаленого контролю запису потрібного контента;
* перегляд можливий як на ПК, так і на ТБ (за наявності необхідного кінцевого устаткування);
* додаткові можливості (голосування, інтерактивне обговорення, інше).


Video on Demand (VOD) (англ. відео на вимогу) (IP-UNICAST) — відео за запитом, система індивідуальної доставки абонентові телепередач або відеофільмів по кабельній мережі з мультімедіасервера у форматі MPEG. Video on Demand є свого роду маленьким електронним відеопрокатом, коли фільм можна у будь-який час замовити з каталога, при цьому часто підтримуються додаткові функції, такі як перемотування, зупинка, виключення, включення.

TVoIP (Телебачення по протоколу IP або ip-телебачення) (IP-MULTICAST) — це цифрова трансляція відеоконтента (телеканалів) одночасно для всіх телеглядачів з можливостями навігації по каналах в єдиному пакеті каналів.

Near Video On Demand, (NVoD, nVOD, n-VOD) (англ. майже відео на вимогу) (IP-MULTICAST) — сервіс цифрового телебачення «віртуальний кінозал» або «карусельне відео», багатоадресне мовлення заздалегідь сформованого відеоконтента за розкладом в декілька потоків із зсувом в часі (як правило, для платного перегляду).

Time Shifted TV (англ. зрушене в часі мовлення) — система телебачення, при якій можна заздалегідь замовити перегляд трансльованої передачі «с зрушенням» на слушний час.